Як перетворити «волонтерство» на сімейний бізнес?

Читати цю новину російською мовою
Як перетворити «волонтерство» на сімейний бізнес?
Військові та революційні часи не тільки породжували героїв та лідерів, але й завжди ставали зірковим часом для зрадників та мародерів.

Яскравим прикладом є сімейство ревних корупціонерів, що видають з себе борців за добробут бійців АТО Зваричі. Кривави війна Росії проти Україна стала для них чудовою нагодою для збагачення. Не цураючись обкрадати українців, деякі з яких жертвували фронту останню копійку, Зваричі ініціюють початок роботи благодійних фондів. Організації під їх керівництвом прикриваються збором коштів для волонтерів та українських військових.

Оборудки таких  фондів неодноразово розслідувалися журналістами. Очевидно, що кошти ошуканих українців так і не дійшли до передової, а потрапляли прямісінько у кишеню злодіїв. Без остраху ймовірної відповідальності, Світлана Зварич відкрито спекулює на захисниках країни й відкрито збирає гроші небайдужих громадян у скриньки власного фонду із наліпкою символіки батальйону «Азов» та інших добровольчих підрозділів. Утім, як з’ясується пізніше, ані «Азов», ані інші добробати цих грошей ніколи не побачать. Попри те, що батальйони не мали жодного стосунку до збору цих коштів, Зваричі розширювали свій бізнес. Скриньки тривалий час стояли в обмінниках по всьому Києву.

Скільки пожертвувала сама родина Зваричів на потреби фронту невідомо. А статки у родини були чималі й з плином тяжких років продовження війни із Росією лише зростали. Чималі суми вони інвестували у власного сина, який попри молодий вік, міцне здоров’я та імітацію активної діяльності батьків з підтримки української армії, на службу так і не пішов. Більш того, молодик не забував хизуватися власним автопарком, демонструючи дорогі автівки класу «люкс». На сторінці Богдана Зварича можна побачити кілька «Мерседесів», вартістю по 200 тис. доларів кожен.

Окрім того, молоде дарування полюбляє ризикувати життям, от тільки не з почесною місією захисту батьківщини, а ганяючи на спорткарах. Серед записів Богдана є і свідчення його участі в перегонах на автомобілі «Корвет» вартістю у 150 тис. доларів. У комплекті до коштовних машин, за даними фінансового моніторингу, син Зваричів володіє трьома квартирами у столиці. Усі вони були придбані протягом 2014-2016 рр., саме у час розквіту волонтерської діяльності ґречних батьків.

Більш того, щоб вберегти сина від участі у військових діях чи навіть строкової служби, з волі впливового батька його зарахували до лав Національної гвардії. Хлопчина, який жодного разу не був навіть поблизу лінії фронту та не має ніяких навичок поводження зі зброєю, отримав статус учасника бойових дій. .

2016 рік стає переламним, Богдана Зварича звинувачують у дезертирстві. Утім, справа не набуває обертів через протекторат батьків.

Родина уславилась своєю злагодженою роботою ще за часів Ющенка, вибудувавши схему збагачення на реекспорті нафти. Президент-бджоляр спустив справу на гальма, намагаючись вгамувати апетити «любого друга» й, водночас, залишивши йому джерело прибутку. Не останню роль у цій схемі відіграла і дружина екс-міністра Світлана Ковалевська-Зварич. Саме вона керувала фірмою, що здійснювала посередництво у торгових махінаціях й обкрадала українців.

Опісля підприємлива родина сідає на новий потік – електронні ключі та реєстри. Електронний документообіг тільки набирає обертів, а Зваричі вже вибудували на ньому схему, встановивши монополію. Отримує замовлення на створення реєстру виборців, утім починає судовий процес проти Центральної виборчої комісії, вимагаючи замовити не тільки реєстр а й закупівлю обладнання та створення програмного забезпечення через її фірму. Створення реєстру перенесено на невизначений термін.

Зміна влади стає лише приводом змінити схему. В 2010 році винахідлива Світлана Зварич стає фігурантом нового скандалу. Тепер її звинувачують у махінаціях із відмивання ПДВ. Згідно з текстом звинувачення, теперішня волонтерка завдала державі збитків щонайменше на 100 млн гривень, шляхом продажу державі за завищеними цінами обладнання для систем зв’язку. Всі звинувачення у свій бік вона спростувала, заявивши, що схема працювала за її спиною.

Сім’я Зваричів міцно вкорінилася у корупційній системі України. Попри відсутність державних посад, Роман Зварич усе ще залишається у лавах тіньової, комерційної та політичної еліти. Й заразом, слугує надійним тилом для дружини, яка впроваджує різноманітні схеми для махінацій. А також займається рейдерством, шантажем та вимагає грошей. Статус та зв’язки чоловіка неодноразово допомагали Світлані Зварич виходити сухою з корупційних скандалів. А тепер – ще й продовжувати обкрадати простих людей, прикриваючись статусом волонтера.

Чекайте на наступні розслідування діяльності скандальної корупціонерки пані Зварич.

Источник: Власти.нет

  • 783
  • 28.02.2017 18:01

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода