Півтисячі переселенців знайдуть нову роботу

Читати цю новину російською мовою
Півтисячі переселенців знайдуть нову роботу
Півтисячі переселенців вдосконалять свої професійні навички та зможуть знайти нову роботу або відкрити власну справу в рамках проекту “Гідна праця”.

Цю ініціативу реалізовує Український Фонд Соціальних Інвестицій в Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях за кошти Уряду Німеччини. Окрім переселенців в програмі візьмуть участь одинадцятикласники, які тільки-но розпочнуть свій професійний шлях.

“Тисячі молодих людей, закінчивши виші, шукають собі гідне місце на ринку праці. Люди, які змушені були покинути рідну домівку і залишити роботу, тепер мають наново відбудовувати професійні та соціальні комунікації. Ми прагнемо надати їм підтримку і підвищити їх конкурентоспроможність на ринку праці. Кращі професіонали в цій сфері допоможуть переселенцям, які шукають роботу, отримати нові професійні навички, поділяться «лайфхаками» в сфері малого бізнесу, навчать робити сучасні і цікаві презентації та навіть правильно оформити власне резюме»,розповідає Андрій Лактіонов, в.о. виконавчого директора Українського Фонду Соціальних Інвестицій.

В рамках проекту «Гідна праця» кожен учасник пропише свій особистий план дій для досягнення мети. За словами організаторів, учасники навчаться активно шукати роботу, презентувати себе, працювати з відмовами та досягати цілей. Проект спрямований на те, щоб переселенці та молодь визначили свій набір знань та навиків, а також зрозуміти яких компетенцій їм не вистачає.

Учасники проекту “Гідна праця” візьмуть участь у тренінгах, модульних програмах, круглих столах, пройдуть курси перекваліфікації та бізнес-курси. Кожному учаснику буде запропоновано те, що йому найбільше підійде. Програма усіх навчальних заходів залежатиме від можливостей учасників та запиту ринку. Старшокласники зможуть визначити майбутню професію під час тренінгів професійної орієнтації. Загалом, проект буде реалізовано у 14 громадах Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей.

«Ми намагаємось комплексно вирішувати проблеми громад:  відбудовуємо школи та садочки, створюємо соціальне житло для переселенців, і розуміємо, що, як і всім нам, цим людям необхідна гідно оплачувана робота або успішна власна справа. Тільки так можна зупинити відтік мізків і рук з України»,додає Андрій Лактіонов.

Проект “Гідна праця” реалізується у партнерстві з місцевою владою та центрами зайнятості. На місця навчальні та організаційні заходи проводитимуть компанії, що перемогли за кваліфікацією на відкритому тендері. Проект стартував у жовтні цього року і триватиме до квітня 2018 року. Наразі триває робота з відбору учасників.

Довідково: Український Фонд Соціальних Інвестицій є неприбутковою організацією, що створена для підтримки найбільш незахищених верств населення. УФСІ допомагає розвивати ініціативи територіальних громад і громадських організацій у маленьких селах та великих містах. За 17 років діяльності УФСІ відбудував понад 1250 об’єктів, що принесли користь більше, ніж мільйону українців: 249 водогонів, 168 дитячих садочків, 559 шкіл, понад 30 доріг. До кінця 2018 року УФСІ планує поселити у соціальні гуртожитки та квартири майже 800 переселенців.

Источник: Власти.нет

  • 341
  • 02.11.2017 18:26

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода