Корупція на медобладнанні: стирчать вуха заступника міського голови Івано-Франківська

Читати цю новину російською мовою
Корупція на медобладнанні: стирчать вуха заступника міського голови Івано-Франківська
Небайдужі мешканці міста Івано-Франківськ повідомили місцевим ЗМІ про корупційні схеми у закупівля медичного обладнання для закладів охорони здоров’я міста та області.

Про це пише «Правда.іф»

Так, активісти надали в розпорядження видання тендерну документацію із закупівель медичного обладнання, яке проводилось Департаментом охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА (тих часів, коли там заступником керівника працював Олег Овчар) та документацію з інших тендерних пропозицій тих часів на аналогічне обладнання.

Крім того, небайдужі люди написали звернення, яке передруковуємо без змін:
“Ми активісти Івано-Франківська ще раз звертаємося до правоохоронних органів з приводу оборудок із медичною апаратурою певного кола осіб.

А саме:
Пан Овчар Олег та його дружина (власник фірми)
Пан Левицький Олександр – нинішній заступник міського голови Руслана Марцінківа

Та юрист Максим, який здійснював юридичний супровід ДОЗу.
Ці особи декілька років тому вже організували схему корупційної закупки медичної апаратури (за часів перебування пана Овчара на посаді заступника голови ДОЗ ОДА), про що ми вже сигналізували.

А тепер схожі оборудки, схеми корупційних діянь, почалися на рівні міста.
Апаратура в заклади охорони здоров’я міста розподіляється за схожою схемою по завищених у 3-4 рази цінами через профільне управління”.

Зі слів небайдужих громадян, вказана апаратура закуповувалась за кошти обласного бюджету. В часи пана Овчара, цю галузь в обласній раді курував тодішній заступник голови обласної ради, а нині заступник міського голови Івано-Франківська Олександр Левицький.


Як повідомляється у зверненні, медичне обладнання закуповувалось у 2-3 рази дорожче, а ніж його можна було придбати на той час.
Ось ціна за якою придбали вказану апаратуру за часів пана Овчара для потреб нашої області



А ось скільки коштував аналогічний апарат у листопаді 2016.

Чи в жовтні 2017

Тобто різниця становить від двох до чотирьох мільйонів гривень, які витратили із обласного бюджету.
Схожі схеми застосовувались також для закупівлі іншої апаратури.
Так заявники стверджують, що Олег Овчар, проводив оборудки з медобладнанням через фірму дружини, працюючи заступником голови ДОЗ ОДА, за що і був звільнений.

Вказана медична апаратура придбана за завищеною ціною в 2-5 рази від її реальної вартості, виявилася ще й сумнівної якості, адже була китайського виробництва, а тому часто виходить із ладу.

Розподіл медобладнання по медичних закладах міста здійснювався через управління охорони.

Під час подальшого спілкування, обурені люди повідомили, що вже готують усі необхідні документи для подальшого звернення до правоохоронних органів, щоб там з’ясували куди насправді йдуть бюджетні гроші.
Також вони нагадали, як широка громадськість вимагала негайної відставки безпосереднього керівника Олега Овчара Романа Мельника, через його причетність до таких ж сумнівних оборудок.

Источник: Власти.нет

  • 205
  • 14.06.2018 16:11

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода