Коллектив Днепропетровского телеканала начал голодовку

Читати цю новину російською мовою
Коллектив Днепропетровского телеканала начал голодовку
Вчера вечером коллектив днепропетровского «34 канала» объявил бессрочную акцию голодовки. Таким образом журналисты пытаются привлечь внимание общественности и власти, чтобы защитить канал от рейдеров

Вчора увечері трудовий колектив дніпропетровського «34 каналу» оголосив безстрокову акцію голодування. Таким чином журналісти намагаються привернути увагу громадськості і влади аби захистити каналу від можливої силової рейдерської атаки.

За інформацією, що надійшла від керівників «34 каналу», загроза нападу походить від кіпрської офшорної компанії «Ерроуділ Інвестментс Лімітед» (Arrowdeal Investments Limited), під дахом якої діє народний депутат від БЮТ Михаїл Соколов. У п’ятницю 20 листопада з’явився сфальсифікований протокол ніби то проведених зборів акціонерів телеканалу із рішенням змінити форму власності «34 каналу» на товариство з обмеженою відповідальністю. Документ також передбачає створення ліквідаційної комісії і звільнення нинішніх працівників компанії. У нібито проведених зборах брали участь два акціонери «34-ки» – управління комунальної власності Дніпропетровської міськради представляв секретар міськради Олександр Тимошенко, а кіпрську офшорну компанію громадяни Сергій Коба та Ігор Горобець. Встановлено термін ліквідації – два місяці. Голова правління Володимир Білий та директор каналу Євген Надіон неодноразово наголошували, що тиск на канал почався після того, як вони відмовились продавати свої акції депутату-бютівцю.

Журналісти «34 каналу» очікують, що силовий напад може статися протягом найближчих днів, а можливо й годин. За схожим рейдерським сценарієм народними депутатами від БЮТ Михайлом Соколовим та Гарегіном Арутюновим у місті Дніпропетровську вже неодноразово чинилися спроби загарбати привабливу власність. Так, городяни добре пам’ятають скандали зі спробами рейдерського захоплення торгівельного центру «Кіровський», а також намагання прибрати до рук центральну площу міста – Площу Леніна. У обох вищезазначених скандалах фігурували імена двох «бютівських» нардепів.

Останню добу до офісу 34-го каналу по вулиці Леніна, 14 з’їжджаються відомі у місті журналісти, громадські діячі, політики, правозахисники та інші небайдужі городяни аби висловити свою підтримку керівництву каналу в особі Володимира Білого та Євгена Надіона, та всього творчого колективу 34-ки, який оголосив безстрокове голодування. У студії «34 каналу» вчора о 22:30 розпочався телемарафон проти рейдерів. В прямому ефірі на захист своїх колег постійно виступають журналісти інших дніпропетровських засобів масової інформації, організована пряма телефонна лінія. На пряму лінію марафону постійно телефонують небайдужі городяни. З вуст багатьох людей лунають звернення до Юлії Тимошенко аби та очистила місто від політичних-рейдерів із БЮТ.

За словами працівників каналу, безпрецедентна акція завершиться лише за умови реакції з боку представників влади та правоохоронних органів, коли кризова ситуації повернеться у правове поле.

Источник: from-ua

  • 34
  • 25.11.2008 09:54

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода