SOS: люди не можуть потрапити в Реєстр виборців

Читати цю новину російською мовою
SOS: люди не можуть потрапити в Реєстр виборців
Катастрофічна ситуація відбувається з Реєстром виборців України, де зображений перелік допущенних до голосування людей.

Вже не вперше українці скаржаться на відсутність своїх даних в Реєстрі, та навіть більше – неможливість потрапити туди навіть за тиждень до дня голосування.

Блогер і член громадської ради при Державному бюро розслідуванні Катерина Кувіта написала пост у Facebook, де розповіла як люди стоять по декілька годин в черзі, аби отримати право голосувати.

“Неділя. Ранок. Другу годину стою в черзі до відділу реєстру виборців (не знайшла себе в реєстрі, потрібно підтвердити). І це не тому що останній день. Була в п’ятницю за півтори години до закінчення робочого дня. Охоронець сказав, що можу навіть не намагатись – не встигну. Люди займають чергу з восьмої ранку і так вже давно.
В черзі переважно люди 30-45 років, парковка забита автівками, хтось цілими сім’ями з дітками. Звісно, у всіх є багато цікавих справ, якими можна замінити дві години черги за можливість проголосувати”, – написала вона.
Раніше користувач соцмережіFacebook, керівник ветеринарної лікарні “Собаче серце” Яна Шерехеда поскаржилась, що через зміну реєстрації у неї тепер з’явилося два місця голосування.

“Буду голосувати не за місцем реєстрації. Пройшла процедуру тимчасової зміни місця голосування в місцевому відділі ведення Державного реєстру виборців, отримала папірець (посвідчення) про це. Все робив у програмі, яка працювала дуууууже повільно, зависала (що було свідченням про реально державне програмне забезпечення))) Але. Є велике але. Хоч пройшов вже місяць, зайшла на www.drv.gov.ua щоб переконатись, що моє місце голосування змінено, але бачу, що в мене тепер 2 місця голосування!!!!! А якщо я ще раз схожу і перенесу місце голосування, то матиму 3 місця?!!”, – написала вона.

Водночас голова районного осередку партії “Сила людей” Євген Лебедєв повідомив, що з Реєстру виборців почали зникати люди.

“При поверхневій перевірці ми виявили приблизно 30% зниклих з реєстру людей, які стабільно проживають за постійним місцем реєстрації”, – наголосив він.

Источник: from-ua

  • 176
  • 25.03.2019 17:27

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода