“Укрзалізниця” «мовчить» щодо економії у майже 30 млн. на закупівлі мастил та олив

Читати цю новину російською мовою
“Укрзалізниця” «мовчить» щодо економії у майже 30 млн. на закупівлі мастил та олив
Філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» 9 вересня уклала 2 контракти на постачання олив та мастил, загальною вартістю по 191 млн. грн. кожен.

Власне, сама закупівля відбулася ще навесні, але через скарги та судові процеси затягнулася. Все через “нового гравця” на ринку постачання олив та мастил.

Справа в тому, що останні кілька років основними постачальниками цієї вкрай необхідної продукції для потреб «Укрзалізниці» були дві компанії – ТОВ «Торум» (з групи компаній «комодіті», походить від назви фірми «Трейд комодіті») та ТОВ «Міроіл». Жодних претензій до якості мастил та олив, а також до ціни на товар не виникало.

В травні цього року в двох найбільших закупівлях мастил і олив для філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» щось пішло не так. Дискваліфікований учасник ТОВ «Корнет Холдинг» поскаржилося до Антимонопольного комітету.

За результатами розгляду скарги колегія АМКУ постановила скасувати дискваліфікацію ТОВ «Корнет Холдинг» та зобов’язали дискваліфікувати ТОВ «Торум», тендерна пропозиція якого не відповідала вимогам.

Сертификат
Зазначимо, що під час конкурсу було акцептовано ціну у 37 156,80 грн / тн, а до зниження ТОВ «Міроіл» запропонувало 28 380,00 грн / тн, що на загальному обсязі закупівлі (3 227 т.) складе економію для держави без малого 30 млн. грн.

На даний час ТОВ «Міроіл» досі не отримало підтвердження цієї пропозиції,а от Договір поставки між Укрзалізницею і Міроіл був заблокований наступного дня і на теперішній момент , за нашими даними, продукцію відвантажує ТОВ «Корнет Холдинг» по 37 380 грн. з ПДВ за тону.

Цікаво те,що ТОВ «Корнет Холдинг» вказало виробником продукції ТОВ «Євро Ойл Продакшн», яке було зареєстроване лише в лютому 2019. Виробник, зі статутним фондом в 10 тис. грн., зареєстрований в місті Кривий Ріг. Сертифікати на виробництво олив фірма отримала лише в квітні цього року. Тобто вже після оголошення тендерів.
Сертификат
Таким чином, Укрзалізниця чомусь «мовчить» стосовно контракта, який може принести економію державних коштів у розмірі близько 30 мільйонів і закуповує продукцію досить сумнівного походження без досвіду застосування на рухомому складі у нового «гравця» за цінами, які в достатній мірі перевищують ринкові.

Больше информации на портале Антикор: https://antikor.com.ua/articles/329266-ukrzaliznitsja_movchitj_shchodo_ekonomiji_u_majhe_30_mln._na_zakupivli_mastil_ta_oliv

Источник: Антикор

  • 182
  • 20.09.2019 16:13

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода