З Запорізької та Херсонської областей окупанти видворятимуть «екстремістів»: кому це загрожує

Читати цю новину російською мовою
З Запорізької та Херсонської областей окупанти видворятимуть «екстремістів»: кому це загрожує

Балицький пригрозив видворяти "екстремістів"

Гауляйтери Херсонської та Запорізької областей підписали "укази", які передбачають примусове видворення з регіонів за "екстремістську діяльність".

Про це повідомило російська агенція Інтерфакс. Укази підписали “голови” Херсонської області Володимир Сальдо та Запорізької Євген Балицький.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

«До осіб, які вчиняють дії, зазначені у пункті 1 цього указу, як міру покарання може бути застосоване примусове видворення за межі території Херсонської області. Рішення про примусове видворення ухвалюється військовим комендантом та виконується протягом 24 годин», – сказано в документі, що оприлюднив Сальдо.

Також забороняються будь-які прояви «екстремістської діяльності». Такими вважаються перешкоджання роботі «адміністрації», соціальних структур та підприємств; дискредитація окупаційних «органів влади» та збройних сил РФ, поширення «завідомо неправдивої» інформації про них.

Крім того, відповідальність передбачена за «виправдання тероризму, використання нацистської атрибутики та екстремістських організацій», порушення соціальної, расової, національної чи релігійної ворожнечі, проведення не погоджених з окупаційною адміністрацією публічних заходів, виготовлення «екстремістських» матеріалів та їх фінансування, а також створення «загрози суспільній безпеці» в інших формах.

  • 298
  • 15.07.2022 20:12

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода