Владу Канева звинувачують у постачанні захисникам неякісної форми за кошти донорів

Читати цю новину російською мовою
Владу Канева звинувачують у постачанні захисникам неякісної форми за кошти донорів
Керівник канівського добровольчого військового формування Олександр Рябошлик написав пост в мережі Фейсбук про те, що міська влада Канева закупила для його формування неякісну форму.

У Каневі скандал. Керівник канівського добровольчого військового формування Олександр Рябошлик написав пост в мережі Фейсбук про те, що міська влада Канева закупила для його формування неякісну форму. Після першого прання одяг полиняв і ставна кілька розмірів менший. Розслідування з цього питання провело місцеве видання Vikka.ua.

«Я показую вам дві однакові форми: до прання і після прання. Це один і той самий розмір. Але одна із форм менша. І втратила колір», – зазначив він.

канев

За словами Рябошлика, коли виявили брак, віднесли форму в міськвиконком, де засідала комісія. На зауваження військових, голова комісії (вона ж секретар Канівської міської ради) Оксана Пяткова сказала: «Носіть форму і не стірайте». Це вкрай обурило тероборонівців.

Вони звернулися у правоохоронні органи. Проте отримали відповідь, що «складу злочину не виявлено». Після чого написали заяву в СБУ в Черкаській області.  Браковані костюми зберігають у себе. Планують передати їх правоохоронцям, як речовий доказ. Військові кажуть: влада хотіла одяг забрати і передати в ЗСУ. Але вони не дозволили. «Як ми це можемо дозволити? Передавати браковану форму в ЗСУ на передову хлопцям?», – запитує Рябошлик.

канев

Як повідомляють журналісти, амуніцію закупили за кошти міст-побратимів Канева. За словами канівських військових, перша партія амуніції була якісною. Комплект коштував – 1 500 гривень. А от друга партія виявилася дорожчою на 300 грн і менш якісною. Як пояснили чиновники, виробник використав іншу тканину. По факту ж форма виявилася бракована.

У канівській мерії, як з’ясували журналісти, вирішили підготувати претензію виробнику. Однак її ще не відправили. Хоча минуло вже більше місяця.

канев

«На комісії підняли питання представники добровольчого формування питання, що форма неякісна. І ми вирішили на комісії скласти претензію ПП «Посів» – постачальнику даної форми. Для цього треба повернення 38 комплектів, які є в наявності у добровольчому формуванні. Але вони її не повертають. Бо претензія пред’являється разом із товаром», – розповіла Оксана Пяткова, секретар Канівської міської ради.

Чиновники визнають: питання із поверненням коштів чи заміни браку повисло. Зізнаються, що готові передати браковані комплекти в армію. Навіть уже є бажаючі її взяти.

Розлідувачі з’ясували також, хто лобіював інтереси фірми-виробника. Виявилось, що канівська влада мала справу з Віталієм Бондаренком – депутатом Черкаської районної ради, який у 2020 році обирався від «Опозиційної платформи За Життя». Після повномасштабної війни сесії районної ради не відвідував. У Черкасах він очолює спортивний клуб «Легіон» і є головою Федерації Кудо в Черкаській області.

канев

канев

Журналісти також отримали коментар від районної військової адміністрації, яка про скандал дізналася із соцмереж – пост у фейсбуці керівника тероборони про неякісну військову форму наробив галасу.

У військовій адміністрації переконані: така ситуація негативно вливає на імідж влади, адже благодійний фонд наповнюють донори і меценати із-за кордону.

Глава військадміністрації Валерія Бандурко особисто бачила браковану форму і не добирає слів. Керівниця сподівається на прискіпливе розслідування правоохоронних органів. «Сподіваюсь на об’єктивне розслідування і на правильні висновки, щоб ті, хто за це відповідає понесли покарання» – зазначила Валерія Бандурко.

Источник: from.ua

  • 86
  • 19.07.2022 12:51

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода