Іран таємно відправив Росії бойові безпілотники Shahed 129 – ЗМІ

Читати цю новину російською мовою
Іран таємно відправив Росії бойові безпілотники Shahed 129 – ЗМІ

Про реальні бойові характеристики іранських безпілотників практично нічого невідомо

Іран відправив до Росії Каспійським морем партію важких ударних дронів, які в подальшому планується доставити до кордонів України через Астрахань і Волгоград.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Відомо, що основу вантажу складають важкі ударні дрони «Shahed 129″. При його розробці були взяті за основу ізраїльський дрон «Hermes 450″ та американський «MQ-1 Predator».

Довжина фюзеляжа «Shahed 129″ складає 8 метрів. Розмах крил – 16 метрів. Заявлене бойове навантаження – до 400 кг. Швидкість польоту – до 150 км/год з радіусом – до 200 км. Заявлена дальність польоту до 1700 км. Розробники стверджують, що беспілотник може знаходитись в повітрі до 24 годин.

Може озброюватися протитанковими ракетами Sadid-1 (копія ізраїльської Spike-ER) або високоточною плануючою бомбою з осколковою бойовою частиною – Sadid-345.

Варто зазначити, що про реальні бойові характеристики іранських безпілотників практично нічого невідомо, оскільки досі вони не застосовувались в умовах повномасштабної війни. Тому, можливості «Shahed 129″ можуть відрізнятися від заявлених.

  • 750
  • 24.07.2022 17:29

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода