Китай домовився з Росією щодо безпеки своїх об’єктів в Україні

Читати цю новину російською мовою
Китай домовився з Росією щодо безпеки своїх об’єктів в Україні

Пекін домовився з Москвой

Після несподіваного для Китаю вторгнення Росії в Україну, Пекін домовився з Москвою про безпеку своїх інфраструктурних об'єктів та продовження управління своїми інтересами.

Про це повідомило Intelligence Online.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

За інформацією видання, Китай та Росія домовилися про те, що російські війська не будуть завдавати ударів по об’єктах інфраструктури, які є інтересами Пекіна.

Китай пообіцяв публічно не висловлювати підтримку жодній із сторін конфлікту.

Зокрема, у ЗМІ та внутрішніх документах державних та приватних компаній Китаю було заборонено називати військову агресію Росії «війною» та «вторгненням», запропонувавши термін «напруженість».

Аналітики вважають, що Китай фактично пообіцяв Україні свої гроші на економічний розвиток та відновлення, але в тому випадку, якщо Київ програє чи опиниться в умовах гібридного миру на користь Росії.

Як приклад видання описало ситуацію з активами китайської корпорації COFCO.

Завод «Сателіт» у Маріуполі залишився цілим після багатомісячних бомбардувань міста (його спалили партизани вже після повного захоплення міста).

Продовжує працювати і логістичний комплекс «Дунайської судноплавної компанії» у Миколаївському торговому порту, при цьому розташований поруч зерновий термінал «Ніка-тера» знищено повністю.

  • 537
  • 28.07.2022 10:15

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода