Amnesty International вибачилася за “страждання та гнів” українців через свою доповідь

Читати цю новину російською мовою
Amnesty International вибачилася за “страждання та гнів” українців через свою доповідь

Amnesty International вибачилася, але не змінила висновки

Amnesty International вибачилася в неділю за "страждання та гнів", викликані доповіддю, яка звинувачує Україну у нібито створенні загрози для цивільних осіб під час бойових дій у війні з Росією.

Про це повідомило Reuters.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Правозахисна група в четвер опублікувала доповідь, в якій йдеться про те, що присутність українських військ у житлових районах підвищує ризики для цивільного населення під час атак Росії.

«Amnesty International глибоко шкодує про страждання та гнів, які викликав наш пресреліз про тактику бойових дій українських військових», – сказано в заяві організації.

Там також наголосили, що пріоритетом Amnesty International у цьому та у будь-якому конфлікті є забезпечення захисту цивільних осіб.

“Справді, це була наша єдина мета при випуску цього останнього дослідження. Хоча ми повністю дотримуємося наших висновків, ми шкодуємо через завданий біль”, – зазначили в організації.

У своїй заяві Amnesty International також повідомила, що виявила українські сили поруч із цивільними об’єктами в 19 містах і селах, що, на думку організації, наражає їх на ризик обстрілів з боку Росії.

«Це не означає, що Amnesty International покладає на українські сили відповідальність за порушення, вчинені російськими силами, або що українські військові не вживають адекватних запобіжних заходів в інших частинах країни», – сказано в заяві.

Також в Amnesty International наголосили, що «ніщо з того, що ми задокументували, жодним чином не виправдовує російські порушення».

  • 60
  • 07.08.2022 17:05

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода