Банки Індії відмовилися підключатися до російського замінника SWIFT

Читати цю новину російською мовою
Банки Індії відмовилися підключатися до російського замінника SWIFT
Російські банки хочуть узгодити систему обміну платіжними повідомленнями своєї країни з індійською платформою обміну повідомленнями, але індійські банкіри та влада не хоче реалізовувати цю ідею.

Про це повідомляє Economic Times.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

На думку російських банків, підключення системи СПФС (аналог SWIFT) дозволить створити безшовний механізм розрахунків у торгівлі між двома країнами в рупіях, а також дозволить уникнути раптових збоїв та можливого блокування коштів, якщо найближчими днями під санкції США потрапить ще більше з них.

Однак індійські банки відмовилися підтримувати запропоновану інтеграцію двох систем обміну повідомленнями, оскільки це може бути витлумачено спробою обійти санкції США щодо російських банків.

Це питання постало у середу, коли індійські та російські банкіри провели зустріч, щоб обговорити деталі «торгівлі рупіями», повідомив ET високопоставлений банкір.

Будь-яка інтеграція між російською власною системою обміну повідомленнями та «Структурованою системою обміну фінансовими повідомленнями» (SFMS) — індійським аналогом, що дозволяє здійснювати внутрішньо- та міжбанківську передачу повідомлень, а також передачу вкладених файлів у захищеному режимі — вимагатиме не лише оновлення місцевої платформи, а й схвалення Резервного банку Індії (RBI) та уряду.

  • 279
  • 12.08.2022 18:22

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода