Звільнення Херсону не буде швидким: у окупантів три лінії оборони

Читати цю новину російською мовою
Звільнення Херсону не буде швидким: у окупантів три лінії оборони

ЗСУ зробили лише першу спробу наступу

Звільнення Херсону від окупантів не буде швидкою операцією, оскільки вони звели три лінії оборони.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

За його словами, українські військові почали лише перші спроби прориву поблизу Херсона, ймовірно там, де ворог має проблеми через порушену логістику.

«Ми вже робили такі спроби, ми просувалися вперед (біля Херсона – ред.), і були такі повідомлення, що ми там прорвали першу лінію оборони, навіть другу лінію оборони. Я думаю, що це пробний шанс ЗСУ стосовно оборони російських військ», – зазначив експерт.

Він також додав, що українські військові могли значно пошкодити логістичну мережу російських окупантів на півдні. Тому їхні підрозділи відчувають брак палива та боєприпасів.

«Це може бути робота стосовно порушення логістики. Можливо, була доведена ситуація до такого рівня, що боєздатність цих частин значно зменшилась за рахунок недопостачання їм там палива, боєприпасів, продовольства», – сказав Жданов.

Водночас він підкреслив, що російська армія побудувала біля Херсона декілька ліній оборону, а звільнення міста не буде швидкою військовою операцією.

«Казати, що завтра ми вже підемо звільняти Херсон – ні. До речі, там ще дві лінії оборони. Вони побудували три лінії оборони перед Херсоном. Це перша спроба, і вона вдала», – сказав експерт.

  • 485
  • 29.08.2022 15:39

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода