Україна позбавила акредитації посла Ірану через постачання ударних безпілотників Росії

Читати цю новину російською мовою
Україна позбавила акредитації посла Ірану через постачання ударних безпілотників Росії

Україна позбавила акредитації посла Ірану

Україна ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації, а також суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу іранського посольства у зв'язку з постачанням Росії ударних безпілотників.

Про це йдеться в заяві МЗС України на сайті відомства.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Там зазначено, що до міністерства закордонних справ України було викликано тимчасового повіреного в справах Ірану в Україні, якому повідомили, що постачання іранського озброєння Росії «суперечить публічно задекларованій вищим керівництвом Ірану позиції нейтралітету, поваги до суверенітету та територіальної цілісності України».

В заяві також зазначено, що постачання зброї Росії для ведення війни проти України є недружнім актом, який завдає серйозного удару відносинам України та Ірану.

“У відповідь на такий недружній акт українська сторона ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації, а також суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства Ірану в Києві», – додали в МЗС.

Позбавлення акредитації означає, що посол тепер не може виконувати свої обов’язки і, згідно з дипломатичною практикою, має повернутися до Тегерана.

  • 141
  • 24.09.2022 07:10

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода