Казахстан відхилив вимогу Росії вислати українського посла та обурився тоном Захарової

Читати цю новину російською мовою
Казахстан відхилив вимогу Росії вислати українського посла та обурився тоном Захарової
Влада Казахстану відхилила вимогу Росії вислати посла України в Астані через коментарі про вбивство росіян, а також звинуватила Москву в неналежному тоні у відносинах між «рівними стратегічними партнерами».

Про це повідомило Reuters.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Напруженість загострилася після того, як посол України в Астані Петро Врублевський заявив у серпні в інтерв’ю місцевому блогеру, говорячи про війну в Україні, що «чим більше росіян ми вб’ємо зараз, тим менше їх доведеться вбивати нашим дітям».

Росія вимагала, щоб Казахстан вислав дипломата у відповідь, але Астана натомість попросила Київ замінити його, заявивши, що такі коментарі неприйнятні для країни з великою етнічною російською меншістю.

Прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова у вівторок заявила, що Москва «обурена» тим фактом, що Врублевський все ще перебуває в Астані і викликала посла Казахстану.

Офіційний представник МЗС Казахстану Айбек Смадіяров у середу назвав тон Захарової «дисонюючим з характером союзницьких відносин між Казахстаном і Росією як рівноправними стратегічними партнерами», додавши, що російського посла, у свою чергу, буде викликано в казахстанське міністерство.

Смадіяров сказав, що Врублевський залишить Казахстан, як тільки буде призначено нового українського посла.

Казахстан традиційно підтримував тісні економічні зв’язки та зв’язки у сфері безпеки з Росією, але дистанціювався від Москви після того, як вона вторглася до України у лютому.

  • 435
  • 05.10.2022 12:07

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода