В Україні знищили перших сирійських бойовиків, які воюють за Росію

Читати цю новину російською мовою
В Україні знищили перших сирійських бойовиків, які воюють за Росію

За Росію в Україні воюють сирійські найманці з "Сил Тигру"

Сотні сирійських військовослужбовців зі складу так званих "Сил Тигра" (25-ї дивізії спеціального призначення армії Асада), якими командує полковник Сухель аль-Хасан, зазнали перших втрат у війні в Україні.

Про це повідомив newsru.co.il.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Минулого тижня стало відомо про смерть п’ятьох бійців «Сил Тигра», яких було вбито 2 жовтня під час бойових дій на Херсонському фронті.

Повідомлення про те, що сирійські військові нібито воюють на боці РФ у війні проти України, з’явилися ще у березні.

Тоді говорили про сотні, якщо не тисячі сирійців, які братимуть участь у війні з Україною. Проте відправлення через низку причин постійно відкладалося, в тому числі через відсутність мотивації з боку влади Сирії.

Бойовикам сирійських формувань, лояльних до Росії, обіцяли солідний (за мірками Сирії) гонорар за виконання поліцейських функцій в Україні. Однак очевидно, що функції «поліції» в Україні сирійці не можуть виконувати передусім через незнання української мови та місцевих реалій.

Малоефективні сирійці як і воїни, оскільки звикли воювати у зовсім інших природних умовах. Не кажучи вже про складнощі взаємодії сирійців з військовими, які не говорять арабською. Потрібна була додаткова спеціальна підготовка, яку, судячи з наявної інформації, «Сили Тигра» пройшли в Росії.

  • 711
  • 09.10.2022 15:28

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода