Протягом кількох днів в Україні можуть пройти віялові відключення електрики

Читати цю новину російською мовою
Протягом кількох днів в Україні можуть пройти віялові відключення електрики
Стабільне електропостачання для всіх споживачів планується відновити протягом декількох днів, відтак може знадобитися додаткове обмеження споживання електрики у вигляді віялових відключень.

Я повідомила Економічна правда, про це повідомив очільник «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі «Єдиних новин».

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Він розповів, що практично в половині регіонів сталися певні пошкодження критичної інфраструктури. За його словами, понеділок став безпрецендентним днем, коли така кількість об’єктів попала під атаку РФ.

В більшості областей електропостачання відновлено повністю чи майже повністю, ще в п’яти тривають відновлювальні роботи. При цьому, наголосив Кудрицький, не можна сказати, що енергетична інфраструктура показала слабкості – там, де руйнування найбільші, потрібно дещо більше часу для відновлення.

«Очікуємо, що в найближчі години і дні зможемо відновити надійне енергопостачання для всіх споживачів», – наголосив очільник «Укренерго».

При цьому, попередив він, віялові відключення можуть знадобитися протягом декількох днів: «Сьогодні і, можливо, в декілька наступних днів все ж знадобитися додаткове обмеження споживання, щоб дати можливість нашим ремонтним бригадам, які працюють 24/7, відновити електромережу і якомога швидше забезпечити надійне електропостачання».

Це будуть контрольовані обмеження споживання, наголосив Кудрицький, і вони будуть тимчасовими – по «декілька годин, не більше», і будуть здійснені в повній координації з диспетчерами «Укренерго».

  • 753
  • 10.10.2022 20:21

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода