Окупанти замінували Каховську ГЕС ще в квітні: зараз мінують шлюзи та опори

Читати цю новину російською мовою
Окупанти замінували Каховську ГЕС ще в квітні: зараз мінують шлюзи та опори
Російські окупанти передбачають швидке звільнення українськими Силами Оборони правобережної частини Херсонської області та можуть зруйнувати дамбу Каховського водосховища та агрегати Каховської ГЕС.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Розвідники зазначили, що підрив дамби було сплановано завчасно – основні роботи із замінування проведено ще в квітні. Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор Каховської ГЄС.

На дамбі встановлено 2 військові тентовані «Камази» без водіїв. Обидві машини повністю завантажено ящиками з вибухівкою.

В ГУР уточнили, що теракт росіян може призвести до катастрофічних наслідків.

“В разі реалізації цих планів під ударом стихії опиняться десятки українських населених пунктів, в тому числі Херсон. Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України і торкнуться всього Чорноморського регіону”, – сказано в повідомленні.

Як повідомляли Vlasti, президент Володимир Зеленський під час виступу перед Європейською радою заявив, що російські окупанти замінували дамбу та агрегати Каховської гідроелектростанції і вже підготували все для підриву.

  • 111
  • 21.10.2022 14:34

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода