Депутат «Слуги народу» та друг депутата ОПЗЖ Жан Беленюк планує очолити НОК

Читати цю новину російською мовою
Депутат «Слуги народу» та друг депутата ОПЗЖ Жан Беленюк планує очолити НОК
Олімпійський чемпіон Токіо-2020 та депутат Верховної Ради України Жан Беленюк презентував свою програму на посаді презіднта НОК.
Нагадаємо, раніше на своїй сторінці у Фейсбуці він повідомив про рішення балотуватися на пост президента Національного олімпійського комітету. Депутат від «Слуги народу» планує змінити статут НОК та повернути посаду Генерального секретаря, а також створити санкційний комітет.
Народним депутатом Жан Беленюк був обраний у 2019 році від провладної політичної сили «Слуга народу», але спортивну карє’ру не полишив. Так, за інформацією ЗМІ, Для того, щоб виступити від України на Олімпіаді-2021, українському борцю та народному депутату Жану Беленюку довелося усунути сильного конкурента, скориставшись формальним приводом та своїми політичними зв’язками. Тоді на участь в одній ваговій категорії претендували Жан Беленюк та Віктор Новіков, єдина ліцензія на участь в Олімпійських іграх, яка належіть НОК була виділена Беленюку рішенням НОК, без конкурентної боротьби між двома претендентами. Після Олімпіади головним тренером чемпіона було записано Олега Сазонова – президента Федерації греко-римської боротьби України та головного спонсора Жана Беленюка, а за сумісництвом голову фракції забороненої в Україні ОПЗЖ у Полтавській облраді. 2015 року він балотувався від проросійського «Опозиційного блоку», до того представляв «Партію регіонів». З таким престижним статусом його згадують у пресі, хоча насправді борця тренує Володимир Шацьких. Також Беленюк забезпечив внесення Сазонова до нагородного списку за результатами Олімпіади у Токіо.
Нагадаємо, звітно-виборча асамблея НОК відбудеться 17 листопада. Основними претендентами на вакантну посаду будуть 51-річний міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт і народний депутат України Жан Беленюк. Відомо, що діючий презідент НОК Сергій Бубка має намір підтримувати на виборах Вадима Гутцайта.
Також варто зазначити, у квітні цього року Служба зовнішньої розвідки України нагородила народного депутата від «Слуги народу» Жана Беленюка пістолетом «Глок-19″. Про це повідомивполітичний експерт Олександр Кочетков на сторінці Facebook та порівняв це нагородження з нагородженням одіозного нардепа із президентської фракції Миколи Тищенка пістолетом Стечкіна, «за героїчну оборону Мукачевого».

Источник: Дело

  • 83
  • 11.11.2022 14:07

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода