США та Україна збудують малий модульний реактор: що це таке

Читати цю новину російською мовою
США та Україна збудують малий модульний реактор: що це таке

Малі модульні реактори допоможуть забезпечити енергетичну безпеку України

Спеціальний повпред президента США з клімату Джон Керрі та міністр енергетики України Герман Галущенко оголосили про пілотний проект, який передбачає виробництво чистого водню та аміаку з використанням безпечного малого модульного ядерного реактора (SMR).

Про це йдеться у спеціальній заяві на сайті Держдепу США.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Наголошено, що проект спрямований на підтримку енергетичної безпеки України.

Партнерами-учасниками проекту є багатонаціональний консорціум з Аргонського національної лабораторії, українського “Енергоатому”, РНБО та Державного науково-технічного центру ядерної та радіаційної безпеки, а також приватних компаній Clark Seed, Doosan Enerbility, FuelCell Energy, IHI Corporation, JGC Corporation, NuSca , Samsung C&T та Starfire Energy.

Малі модульні реактори (ММР) – це сучасні ядерні реактори потужністю до 300 МВт (ел.) на енергоблок, що становить приблизно одну третину від генеруючої потужності традиційних ядерних енергетичних реакторів.

ММР можна розміщувати в місцях, які не підходять для більших атомних електростанцій. Збірні блоки ММР можна виготовити заздалегідь, а потім привезти та встановити на майданчику, що робить їх будівництво більш доступним у порівнянні з реакторами великої потужності.

  • 505
  • 13.11.2022 10:38

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода