Окупанти знищили енергооб’єкт, який живив правобережжя Херсонщини та частину Миколаївщини

Читати цю новину російською мовою
Окупанти знищили енергооб’єкт, який живив правобережжя Херсонщини та частину Миколаївщини

Окупанти підірвали два трансформатори вагою по 250 тон

Відступаючи з правобережжя Херсонської області, окупанти знищила енергооб'єкт, який живив значні частини Херсонщини та Миколаївщини.

Про це повідомив голова Укренерго Володимир Кудрицький.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

“Енергетичний обʼєкт, який забезпечував енергоживлення всього правобережжя Херсонської області і значної частини Миколаївської області, практично знищений. Він більше не існує. Два автотрансформатори, кожен вагою 250 тон, підірвані”, – написав він у Facebook.

Крім того, окупанти розстріляли і розтрощили те, що не зробили вибухи – зал релейного захисту, компресорну, акумуляторну.

“Кілька гектарів наслідків безсильної злоби окупантів перед втечею з правобережжя Херсонщини. Підла орда, яка вміє лише руйнувати”, – зазначив Кудрицький.

Він додав, що, не зважаючи на це, Укренерго разом з ВЦА, ДСНС і обленерго вже опрацювують схеми заживлення звільненої Херсонщини з сусідніх двох областей.

“Це не буде просто – сапери вже обстежують високовольтні лінії, які проходять вздовж територій, де ще зовсім недавно точилися тяжкі бої. Рівень замінованості там дуже високий. Працюємо обережно, але не втрачаємо жодної хвилини”, -  додав глава Укренерго.

За його словами, більша частина звільненої Херсонщини без світла з 6 листопада.

  • 202
  • 15.11.2022 07:42

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода