Рада МАГАТЕ закликала Росію залишити вся ядерні об’єкти України

Читати цю новину російською мовою
Рада МАГАТЕ закликала Росію залишити вся ядерні об’єкти України

МАГАТЕ знов закликала Росію не чіпати ядерних об'єктів в Україні

Рада Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), що складається з 35 країн, ухвалила третю резолюцію з початку повномасштабної війни в Україні, в якій закликала Росію припинити всі дії на українських ядерних об'єктах.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

«(Рада) висловлює серйозну стурбованість тим, що Російська Федерація не прислухалася до закликів Ради негайно припинити всі дії проти і на ядерних об’єктах в Україні, і просить Російську Федерацію зробити це негайно», – йдеться в тексті резолюції.

Також у ній прямо говориться, що МАГАТЕ закликало Росію негайно вивести свої сили із Запорізької атомної електростанції, що на півдні України.

«(Рада) висловлює серйозну стурбованість у зв’язку з неприйнятним тиском на український оперативний персонал Запорізької атомної електростанції та його затриманнями, а також неодноразовими перебоями у зовнішньому енергопостачанні внаслідок обстрілів прилеглої території», – додається у тексті.

За резолюцію проголосували 24 країни Ради керуючих МАГАТЕ, дві – Китай і Росія – проголосували проти, сім (Кенія, Намібія, Індія, Пакистан, Саудівська Аравія, Південна Африка і В’єтнам) утрималися, ще дві – були відсутні під час голосування.

  • 123
  • 18.11.2022 06:52

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода