Росіяни готують теракти на об’єктах критичної інфраструктури Білорусі

Читати цю новину російською мовою
Росіяни готують теракти на об’єктах критичної інфраструктури Білорусі

Одна з головнихцілей можливих терактів АЕС

На території Білорусі російськими спецслужбами заплановано проведення низки терактів – штучно спровокованих техногенних катастроф на об’єктах критичної інфраструктури.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Їх можуть провести на територіях, що межують з кордонами країн ЄС та України, зокрема Гродненської та Брестської областей. Одна з головних цілей – білоруська атомна електростанція «Островець».

Розробкою та реалізацією терактів займаються російські спецслужби, а білоруський КДБ просто поставлений до відома.

“Відповідальними за теракти традиційно призначать громадян країн НАТО та України, які начебто будуть перевдягнені у білоруську військову форму. Наразі підрозділи білоруських КДБ, МВС та прикордонних військ вже приведено в стан підвищеної бойової готовност”, – зазначили у військовій розвідці.

Там додали, що реалізація такого «проєкту» нібито має прискорити втягування білоруської армії у війну в Україні на боці окупантів. А також створити необхідну для Кремля суспільну думку в білоруському суспільстві.

Нагадуємо, що АЕС «Островець» побудовано у 2020-му році за російським проєктом і на російські гроші. Міжнародні експерти відзначають, що будівництво відбулось з грубими порушеннями технологічних та екологічних норм.

Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо безпеки на АЕС «Островець» та висловив глибоке занепокоєння у зв’язку початком її комерційної експлуатації.

Одразу після запуску в роботу на станції відбулось кілька серйозних аварій, які супроводжувались вибухами обладнання.

  • 136
  • 20.11.2022 14:52

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода