Чи буде наступ з Білорусі у кінці листопада: в ГУР відповіли

Читати цю новину російською мовою
Чи буде наступ з Білорусі у кінці листопада: в ГУР відповіли

На території Білорусі відсутнє ударне угруповання

В українському інформаційному просторі в останні дні поширюється інформація про нібито плани ворога атакувати Україну ударним угрупованням РФ та Білорусі з боку північних кордонів наприкінці листопада, що є фейком.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Там додали, що інформація про ймовірний наступ підсилюється анонімними «вкидами» про масовану ракетно-авіаційну атаку, яка передуватиме такому вторгненню.

“Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що подібна інформація не відповідає дійсності. Мета такої інформаційної спецоперації — спровокувати Україну перекинути значну частину війська до кордону з Білоруссю, аби послабити наступальний потенціал Збройних Сил на сході та півдні України, а заразом показати білорусам нібито наміри нашої держави атакувати територію Білорусі, тим самим провокуючи білорусів вступити у війну”, – сказано в повідомленні.

Розвідники також додали, що такі повідомлення мають на меті посіяти паніку серед українського суспільства і є частиною ворожих інформаційно-психологічних спецоперацій.

На це вказує і той факт, що спершу в подібних повідомленнях вказувалася дата можливого «вторгнення» 25-28 листопада, а за кілька годин дата «вторгнення» змістилася на 28-29 листопада.

В ГУР наголосили, що за даними розвідки наразі на території Білорусі відсутнє ударне угруповання, яке може виконати подібні задачі.

  • 123
  • 26.11.2022 08:56

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода