Росіяни можуть готувати вирішальний наступ на Луганщині

Читати цю новину російською мовою
Росіяни можуть готувати вирішальний наступ на Луганщині

Російські війська можуть готуватися до контрнаступу на Луганщині

Російські війська, схоже, готуються до рішучих дій у Луганській області, хоча незрозуміло, будуть це оборонні чи наступальні операції.

Таку думку висловили в Інституті вивчення війни (ISW).

Російські війська продовжують накопичувати техніку та сили у Луганську. Частини ПДВ, які раніше діяли в Херсонській області, мабуть, передислокувалися до Луганської після відходу Росії із західного берега Дніпра на Херсонщині у листопаді.

Також у ISW відзначили часте застосування російськими військами термобаричних артилерійських боєприпасів у районі Луганська, що може вказувати на пріоритизацію операцій у цьому районі.

26 грудня українська розвідка повідомила, що російські військові призначили нового командувача Військами Західного військового округу, який командує військами з командного пункту у Богучарі Воронезької області. Елементи цих військ (такі як 144-та мотострілкова дивізія) є основними силами, що діють на Луганському напрямку.

Тому зміна командування, на думку аналітиків Інституту, може вказувати на зусилля щодо підтримки нових рішучих дій у цьому районі.

Також там зазначили, що російські війська протягом кількох місяців обладнали великі траншеї та польові зміцнення на Луганщині — діяльність, яка підтверджує заплановані рішучі зусилля Росії в Луганськый області.

«Вищезазначені показники можуть свідчити про те, що російські війська в Луганській області готуються до наступальної операції, як раніше прогнозував ISW, але також можуть вказувати на підготовку до більших підривних атак або оборонної контратаки», – сказано у зведенні.

  • 344
  • 29.12.2022 07:47

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода