У Кремлі почали готуватися до переобрання Путіна на п’ятий термін

Читати цю новину російською мовою
У Кремлі почали готуватися до переобрання Путіна на п’ятий термін

Президентським виборам передують регіональні, де обкатають різні ідеї та політичні технології

Внутрішньополітичний блок Кремля вже розпочав підготовку до виборів президента РФ у 2024 році, виходячи з того, що вони пройдуть у заплановані терміни та за участю чинного глави держави Володимира Путіна.

Про це написав російський “Коммерсантъ”.

Поки що опрацювання носить попередній характер: чітких контурів ідеологічної складової ще немає, хоча передбачається, що вона ґрунтуватиметься на темі єдності.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Представники Кремля також мають намір уважно стежити за регіональними виборами 2023 року, щоб врахувати їхній досвід на майбутніх федеральних.

Найближчі президентські вибори мають відбутися 17 березня 2024 року, а виборча кампанія стартує після їхнього офіційного призначення Радою федерації у грудні 2023-го, тобто через рік.

Попередні президентські вибори-2018 були призначені 17 грудня 2017 року, а Володимир Путін анонсував свою участь у них 6 грудня.

«На цей рік стоїть гігантський обсяг завдань. Вибори відбуватимуться в умовах спеціальної військової операції, санкцій, ескалації у міжнародних відносинах. Цього року вже можна буде переглянути технологічні рішення опонентів. Тож це дійсно хороший рік, щоб протестувати ті чи інші рішення», – сказало джерело у Кремлі.

За його словами, акцент передбачається робити на соціальних мережах, які стали «альтернативним простором», а також на учасниках війни в Україні та тих, кого ця війна торкнулася безпосередньо. Також політтехнологи збираються доносити у рамках президентської кампанії «новий план розвитку» Росії.

Важливою у Кремлі вважають підготовку до виборів у анексованих регіонах України, де «доведеться працювати з електоратом».

  • 619
  • 13.01.2023 08:41

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода