ЄС підготував потужний пакет санкцій проти Білорусі

Читати цю новину російською мовою
ЄС підготував потужний пакет санкцій проти Білорусі
Європейський Союз запропонував новий пакет широкомасштабних санкцій проти Білорусі за її роль у підтримці вторгнення Росії до України.

Про це повідомило Bloomberg.

Пропоновані заходи приведуть Мінськ у відповідність до багатьох санкційних пакетів, які ЄС раніше запровадив щодо Росії, включаючи обмеження щодо ключових технологій та енергетичного сектору країни.

Пропоновані заходи включають:

  • Заборони на експорт товарів та технологій подвійного призначення, що використовуються у військових цілях та здатні підвищити промисловий потенціал країни.

  • Санкції на нафту, вугілля, сталеву продукцію та золото.

  • Торгові обмеження на предмети розкоші, інвестиції та надання певних послуг.

  • Заходи, які вдарять по авіаційному та енергетичному секторам країни, а також ключовим джерелам доходів.

За аналогією з санкціями, запровадженими щодо Росії, пропозиції передбачають винятки для ліків, сільськогосподарської та харчової продукції, а також відповідних фінансових операцій за участю підсанкційних осіб.

Закон також дозволить ЄС переслідувати будь-кого, хто допомагає обійти санкції, накладені на білоруських фізичних та юридичних осіб.

Пропоновані заходи вимагають схвалення всіх держав-членів. ЄС також працює над 10-м пакетом санкцій щодо Росії, а також над обмеженням цін на російські нафтопродукти і має намір ухвалити обидва до того, як наступного тижня набуде чинності ембарго.

  • 623
  • 27.01.2023 07:50

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода