Через брак фарби АвтоВАЗ випускатиме машини лише трьох кольорів

Читати цю новину російською мовою
Через брак фарби АвтоВАЗ випускатиме машини лише трьох кольорів

АвтоВАЗ виготовляє автівки білого, чорного та болотного кольорів

Найбільший виробник легкових автомобілів в Росії АвтоВАЗ зіштовхнувся з нестачею лакофарбових матеріалів, через що випускатиме моделі Lada тільки в білому, чорному і темно-зеленому кольорах.

Про це повідомили «Ведомости».

“Відсутність деяких номенклатурних позицій лакофарбових матеріалів (ЛКМ) не впливає на заплановані обсяги виробництва та має короткостроковий характер. Найближчим часом ситуацію буде стабілізовано”, — пообіцяли у Мінпромторгу.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

За словами дилерів, доступність автомобілів інших кольорів можлива «не раніше березня».

Один з регіональних дилерів Lada зазначив, що АвтоВАЗ почав фарбувати автомобілі сімейства Granta у два кольори – чорний та білий – у листопаді-грудні 2022 року.

За його інформацією, така кольорова гама збережеться як мінімум до кінця І кварталу 2023 року, а що буде у квітні — виробник не повідомляв.

Інші кольори автомобілів зараз є «в одиничній кількості», хоча раніше машини Lada були представлені в 6-8 кольорах, каже топ-менеджер федерального дилера АвтоВАЗу.

До машин все більше ставляться як до автомобіля, а обмежений вибір кольорів — не найголовніша проблема, оскільки в Lada відсутні важливіші компоненти, зазначив виконавчий директор «Автостата» Сергій Удалов.

АвтоВАЗ використовує німецькі фарбувальні комплекси Eisenmann та автоемалі Basf та Henkel, зазначає незалежний консультант з автопрому Сергій Бургазлієв. За його словами, зараз компанія має проблеми не тільки з емалями, але і з комплектуючими для фарбувальних комплексів.

  • 115
  • 30.01.2023 11:55

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода