Вік членів путінського «політбюро» перевищив тривалість життя чоловіків у Росії

Читати цю новину російською мовою
Вік членів путінського «політбюро» перевищив тривалість життя чоловіків у Росії

Середній вік членів Ради безпеки цього року перевищить 65 років

Команда Ради безпеки Володимира Путіна обганяє вікові показники політбюро СРСР, яке часто порівнюють з ним і яке стало символом політичного маразму Радянського Союзу.

Про це повідомило The Moscow Times.

Команда Радбезу Путіна поки що дійшла до віку членів політбюро СРСР після 1985 року. Їхній середній вік у 1986 році був 62,7 року, а у членів Радбезу – 64,8 року.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Максимального середнього віку Політбюро ЦК, що входили до президії, було досягнуто після XXVI з’їзду партії (1981 рік), він склав 67,7 року. Рада безпеки РФ зможе досягти цієї цифри у 2025 році.

Багато членів Радбезу давно переступили пенсійний вік (65 років) та граничний термін перебування чиновника на держслужбі (70 років). Путін щороку продовжує членам Ради безпеки терміни роботи на службі. Сьогодні на рік збільшено термін держслужби постійному члену Ради безпеки Росії та екс-міністру оборони Сергію Іванову, якому завтра виповниться 70 років.

Іванов стане вже шостим членом Радбезу, якому перевалило за сьомий десяток. Крім нього, у клубі сімдесятників сам президент Росії, нинішні та колишні керівники ФСБ Олександр Бортніков та Микола Патрушев, голова МЗС Сергій Лавров та речник Радфеда Валентина Матвієнко.

Усі ключові силовики Ради безпеки Володимира Путіна скоро також потраплять до цього клубу: цього року керівнику СЗР Сергію Наришкіну буде 69 років, міністру Міноборони Сергію Шойгу 68 років, голові МВС Володимиру Колокольцеву — 62. Наймолодшим постійним учасником ради безпеки залишається глава адміністрації Кремлю Антон Вайно, йому у лютому буде 51 рік.

Середній вік членів Ради безпеки цього року перевищить 65 років. За даними Росстату за 2021 рік, чоловік у Росії в середньому живе 65 років.

  • 408
  • 30.01.2023 18:27

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода