У Мелітополі повернуть радянські назви вулиць: у російських пабликах зчинився скандал

Читати цю новину російською мовою
У Мелітополі повернуть радянські назви вулиць: у російських пабликах зчинився скандал

В Мелітополі перейменують навіть вулиці Героїв СРСР

Представники окупаційної адміністрації Мелітополя заявили про плани змінити українські назви вулиць: радянські найменування отримають 55 вулиць та 30 провулків, а площа Соборна тепер стане площею Революції.

Про це повідомила гауляйтер Мелітополя Галина Данильченко.

«У 2016 році в рамках так званої української декомунізації багато вулиць Мелітополя було перейменовано на честь українських нацистських ідеологів, наші історичні назви намагалися стерти», – написала вона в Telegram.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Таке рішення викликало негативну реакцію навіть серед проросійських користувачів соцмереж.

“Чим шанування Войкова краще за шанування Бандери? У чому визволення, про яке ми говоримо, якщо російська культура після приходу Росії виявляється заборонена? Дуже сподіваюся, що здоровий глузд візьме гору, академік Корольов, Ярослав Мудрий, російські святі і свята — не зникнуть з міських вулиць, а божевільні комуністи будуть приведені до тями» — написав публіцист Дмитро Ольшанський.

“Кого мобілізують імена тов. Люксембург, Луначарського та Войкова, як саме надихає мелітопольців вулиця 40-річчя Жовтня – рішуче незрозуміло. Священна “військова операція” загрожує перетворитися на Радянську військову операцію. Цього не можна допустити», — вважає координатор “добровольців Донбасу” Олександр Жучковський.

«Двічі герой Радянського Союзу льотчик Амет-Хан Султан у чому завинив?»; «Ярослав Мудрий – нацистський ідеолог, а Роза Люксембург – зразок російської історичності?» — запитують у коментарях у місцевому паблику у “ВКонтакте”.

  • 192
  • 31.01.2023 14:08

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода