США готують новий пакет допомоги Україні зі снарядами до 150 км

Читати цю новину російською мовою
США готують новий пакет допомоги Україні зі снарядами до 150 км

Дальність дії плануючої бомби GLSDB складає 150 км

Сполучені Штати готують Україні військову допомогу на суму понад 2 мільярди доларів, яка, як очікується, вперше включатиме ракети більшої дальності до 150 км.

Про це повідомило Reuters.

Очікується, що про допомогу буде оголошено вже цього тижня, повідомили офіційні особи. Очікується також, що пакет включатиме допоміжне обладнання для систем ППО Patriot, високоточні боєприпаси та протитанкову зброю Javelin.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Один із чиновників сказав, що частина пакету, який, як очікується, складе 1,725 мільярда доларів, надходитиме з фонду, відомого як Ініціатива сприяння безпеці України (USAI), який дозволяє адміністрації президента Джо Байдена отримувати зброю з промисловості, а не із запасів армії США. .

Кошти USAI підуть на покупку нової зброї, бомби малого діаметра наземного базування (GLSDB) виробництва Boeing Co (BA.N), дальність дії якої становить 94 милі (150 км). При цьому Сполучені Штати відхилили запит України на ракету ATACMS дальністю 185 миль (297 км).

Велика дальність дії плануючої бомби GLSDB може дозволити Україні вражати цілі, які були поза досяжністю, та допомогти їй продовжувати здійснювати контратаки, завдаючи шкоди Росії у її тилу.

GLSDB виробляється спільно SAAB AB (SAABb.ST) і Boeing. Він поєднує в собі бомбу малого діаметра GBU-39 (SDB) з ракетним двигуном M26, обидва з яких поширені на складах США.

На додаток до коштів USAI очікувалося, що допомога на суму понад 400 мільйонів доларів надходитиме із коштів Президентського управління з вибірки коштів, що дозволяє президенту використовувати поточні запаси США у надзвичайній ситуації.

Очікувалося, що ця допомога включатиме протимінно-захищені машини (MRAP), керовані реактивні системи залпового вогню (GMLRS) та боєприпаси.

  • 80
  • 01.02.2023 06:51

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода