Не грайте з життям: МЗС закликало грузинську владу передати Саакашвілі Україні

Читати цю новину російською мовою
Не грайте з життям: МЗС закликало грузинську владу передати Саакашвілі Україні

Саакашвілі перебуває у важкому стані і потребує лікування

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест щодо негуманного поводження із громадянином України Міхеїлом Саакашвілі, якого утримують за ґратами в Грузії.

Про це йдеться у заяві МЗС.

“У найгірших традиціях НКВС СРСР грузинська влада застосовує до Міхеїла Саакашвілі психологічне та фізичне насильство, відмовляє йому в терміново необхідній медичній допомозі, свідомо створюючи безпосередню загрозу його життю”, – сказано в документі.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Також українські дипломати наголосили, що грубе порушення прав людини щодо громадянина України йде врозріз із задекларованим курсом Тбілісі на здобуття членства в ЄС, свідчить про згортання демократії в Грузії.

Міністерство закликає грузинську владу негайно припинити знущатися над Саакашвілі та передати його Україні.

“Не грайтеся із життям людини заради політичної помсти”, – підкреслюється в заяві.

Зовнішньополітичне відомство також звертається до іноземних урядів та міжнародних організацій стати публічно на захист українського громадянина, колишнього президента Грузії, життя якого опинилося під загрозою через політичні репресії з боку грузинської влади.

Як повідомляли Vlasti, колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі в середу на судовому процесі у справі про можливе відтермінування його тюремного покарання заявив через відеозв’язок, що перебуває у вкрай тяжкому стані та потребує необхідного лікування.

  • 99
  • 02.02.2023 12:57

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода