Наступатимуть у два етапи: український генерал назвав напрямки і строки ймовірних атак росіян

Читати цю новину російською мовою
Наступатимуть у два етапи: український генерал назвав напрямки і строки ймовірних атак росіян

Росіяни готують масштабний наступ на кінець весни - початок літа

Російські війська можуть розпочати новий масштабний наступ в Україні, розбивши його на два етапи: перший - у лютому-березні, а другий – в кінці весни-на початку літа.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів генерал армії, керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

За його словами, під час першого етапу росіяни намагатимуться атакувати на Донеччині, Луганщині та Запоріжжі.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

«Завдання поставлено – до 1 березня захопити всю Донецьку, Луганську область: не тільки Бахмут, але й Краматорськ, Слов’янськ. І друга позиція – це Запорізька область, там де російське командування передбачає, що ми розпочинаємо підготовку до наступальних операцій, щоб звільнити південь. Тому сьогодні кидають туди всі сили”– розповів Маломуж.

Він додав, що окупантам потрібно десь три-чотири тижні, щоб підтягнути резерви і контратакувати українські позиції.

Колишній розвідник також назвав напрямки, які будуть визначальними для оборони і Донбасу, і загалом України.

«Особливо важкий напрямок – це Краматорськ, Авдіївка, Бахмут, Новопавлівка, Соледар і далі Кремінна. Зрозуміло, це секторально буде напружений напрямок – Запоріжжя в цілому, Мелітополь, де вони справді зараз концентрують і сили, і формують нові оборонні укріплення», – зазначив Маломуж.

Однак на глобальну стратегічну наступальну операцію Росії, на його думку, слід очікувати за півроку.

«Основний формат, який вони хотіли б розгорнути – глобальну стратегічну наступальну операцію – це приблизно за півроку, тому що концепція, ухвалена на засіданні колегії Міноборони Росії на чолі з Путіним передбачає формування нових дивізій, корпусів армій протягом десь півроку-рік», – пояснив генерал.

Маломуж також повідомив, що зараз триває підготовка до 200-250 тис. російських військ на 88 полігонах у самій РФ та в Білорусі. Окрім того, цілодобово працюють заводи на базах ВПК, які реабілітують старі танки. РФ також повертає собі зброю й техніку, яку відправляла на експорт, і готує велику кількість боєприпасів, зокрема снарядів та ракет.

«І ось це йде накопичення. Це якраз той другий формат, який там десь протягом кінця весни-початку літа, коли вони розпочнуть більш глобальні наступальні операції. Ми повинні до цього готуватися всіма силами і засобами”, – зазначив Маломуж.

  • 411
  • 02.02.2023 18:05

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода