Європарламент закликав ЄС готувати переговори щодо вступу України до Євросоюзу

Читати цю новину російською мовою
Європарламент закликав ЄС готувати переговори щодо вступу України до Євросоюзу
Європарламент ухвалив резолюцію, в якій висловив свої очікування від саміту ЄС-Україна, що відбудеться у Києві 3 лютого, її підтримали 489 нардепів, проти – 36, утрималися – 49.

Документ опубліковано на сайті Європарламенту у четвер, 2 лютого.

Зокрема, щодо перспективи членства України в ЄС, документ вимагає, щоб Євросоюз «працював над початком переговорів про вступ і підтримував дорожню карту з викладом наступних кроків для забезпечення приєднання України до єдиного ринку ЄС».

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

При цьому євродепутати нагадали, що «вступ – це процес, що ґрунтується на досягненнях і включає дотримання відповідних процедур і виконання пов’язаних з ЄС реформ і критеріїв».

Вони закликали владу України «якнайшвидше провести суттєві реформи, щоб країна прийшла у відповідність до критеріїв членства в ЄС».

Також резолюція наголошує на необхідності посилення підтримки України.

Держави-члени ЄС мають «збільшити та прискорити військову допомогу Києву, зокрема надання зброї, але також надати необхідну політичну, економічну, інфраструктурну, фінансову та гуманітарну підтримку».

У документі міститься заклик приділити першочергову увагу на майбутньому саміті ЄС-Україна комплексному пакету заходів для відновлення України.

Він має бути спрямований на надання допомоги та відновлення країни у короткостроковій, середньостроковій та довгостроковій перспективах. Така підтримка, на їхню думку, допоможе стимулювати економічне зростання в Україні після завершення військових дій.

  • 107
  • 02.02.2023 19:04

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода