Раднику заступника міністра оборони повідомили про підозру у заволодінні коштів на закупках для ЗСУ

Читати цю новину російською мовою
Раднику заступника міністра оборони повідомили про підозру у заволодінні коштів на закупках для ЗСУ
Радника заступника міністра оборони України викрили на змові, його підозрюють у заволодінні 1,7 млрд грн, які мали піти на закупку товарів для військових.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

«За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру раднику заступника Міністра оборони України (на громадських засадах) у заволодінні коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України)», — ідеться у повідомленні.

Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

«За даними слідства, радник у змові з директором товариства заволоділи коштами, отриманими за договорами поставки товарів військового призначення для потреб Збройних Сил України. Ці кошти були виділені Міністерством оборони України. Такими діями державі завдано понад 1,7 млрд грн збитків», — додали в Офісі генпрокурора.

Раніше у цій справі  було повідомлено про підозру директору товариства та ще двом фігурантам. Також накладено арешти на понад 55 млн грн та корпоративні права фігурантів на суму понад 50 млн дол. США.

За даними джерел видання Бабель у правоохоронних органах, ідеться про Костянтина Слюсара.

  • 459
  • 03.02.2023 17:20

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода