Міноборони очолить Буданов, а Резніков відмовляється від Мінстратегпрому

Читати цю новину російською мовою
Міноборони очолить Буданов, а Резніков відмовляється від Мінстратегпрому

Буданов очолить Міноборони замість Резнікова

Генерал-майор Кирило Буданов очолить Міністерство оборони, а Олексій Резніков у рамках уряду переводиться на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Про таке кадрове рішення повідомив голова фракції “Слуга народу” в Верховній Раді Давід Арахамія.

“Війна диктує кадрову політику. Час і обставини потребують посилення та перегрупування. Це відбувається зараз і буде відбуватися в майбутньому”, – пояснив він.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Призначення Буданова Арахамія назвав абсолютно логічним рішенням для воєнного часу.

А Резніков у Мінстратегпромі, за його словами, має посилити військово-промислове співробітництво й взагалі “підняти” міністерство, яке “повинно робити більше”.

Водночас Резніков у коментарі «ICTV» заявив, що вперше чує про те, що може очолити Мінстратегпром і відмовився б від такої пропозиції, якби вона була.

«Про Мінстратегпром я чую вперше. Я хочу сказати як правник, що такої процедури переведення всередині уряду з міністра на міністра не існує – це рішення парламенту може бути тільки за поданням прем’єр-міністра, якщо це не посада МОУ або МЗС.

Якщо раптом мені така пропозиція надійшла б від президента України або прем’єр-міністра, то я відмовився б від неї, тому що я не маю експертизи, яка дозволяла б мені якісно бути міністром Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. Тому я думаю, що це помилка», – наголосив міністр.

  • 220
  • 06.02.2023 07:01

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода