По всій Росії готують бомбосховища: наказ надійшов із Кремля

Читати цю новину російською мовою
По всій Росії готують бомбосховища: наказ надійшов із Кремля

Кремль наказав готувати бомбосховища ще весною

По всій Росії почалися перевірки і ремонт бомбосховищ відповідно до наказу Кремля модернізувати інфраструктуру часів СРСР, що розвалюється.

Про це повідомило The Moscow Times з посиланням на кілька чинних і колишніх чиновників.

У Росії тисячі бункерів, укріплених підвалів та інших безпечних укриттів, багато з них десятиліттями було законсервовано. Але в той час як війна в Україні затягується, місцева влада почала витрачати сотні мільйонів рублів, щоб знову зробити їх придатними для використання.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

“Рішення про інспекцію мережі бомбосховищ було ухвалено урядом ще навесні. Команду розпочати масштабну перевірку та навести лад отримали МНС, Міноборони та [інші] цивільні міністерства”, — сказав один російський чиновник, пославшись на відомості про засідання уряду з цього питання.

Хоча російські офіційні особи публічно не оголошували про національну кампанію з модернізації бомбосховищ, чиновники кажуть, що вона триває вже кілька місяців.

На порталі держзакупівель опубліковано сотні тендерів на модернізацію бомбосховищ у регіонах по всій країні. Контракти включають ремонт вентиляції, гідроізоляцію, заміну дверей, встановлення повітряного фільтра та освітлення. Наприклад, у листопаді було оголошено тендер на гідроізоляцію бомбосховища в Самарській області на суму 3,8 млн. рублів.

  • 444
  • 07.02.2023 08:56

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода