Сунак доручив міністру оборони вивчити, які літаки можна надати Україні

Читати цю новину російською мовою
Сунак доручив міністру оборони вивчити, які літаки можна надати Україні
Прем'єр-міністр Ріші Сунак попросив свого міністра оборони Бена Воллеса вивчити, які літаки Велика Британія потенційно може надати Україні.

Про це повідомила The Guardian із посиланням на офіційного представника британського прем’єра.

“Прем’єр-міністр доручив міністру оборони вивчити, які літаки ми могли б надати, але щоб було ясно, це довгострокове рішення, а не короткострокові можливості, яких зараз найбільше потребує Україна”, – сказав він.

Він наголосив, що рішення про постачання британських літаків до України ще не ухвалено, але це питання «активно» розглядається Уоллесом.

Представник Даунінгстріт також зазначив, що Великобританія сподівається прийняти перших українських пілотів для навчання навесні, додавши, що «очевидно, ми хочемо, щоб це почалося якнайшвидше».

“Ми вважаємо правильним надати як короткострокове обладнання, таке як танки “Челленджер”, додаткові гармати, засоби далекого радіусу дії, які можуть допомогти виграти війну зараз, так і розраховувати на середньострокову та довгострокову перспективу, щоб переконатися, що Україна має всі доступні можливості. ”, – резюмував чиновник.

  • 132
  • 08.02.2023 18:21

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода