Сотні тисяч військових, тисячі танків та бронемашин, сотні винищувачів: Росія готова до нового наступу

Читати цю новину російською мовою
Сотні тисяч військових, тисячі танків та бронемашин, сотні винищувачів: Росія готова до нового наступу

Кількість російських військових в Україні більша ніж сили вторгнення у лютому 2022 року

Для нового масштабного наступу в Україні Росія підготувала 1800 танків, 3950 бронемашин, 2700 артилерійських систем, 810 радянських реактивних систем залпового вогню, таких як «Град» та «Смерч», 400 винищувачів та 300 вертольотів.

Про це повідомило Foreign Policy з посиланням на українського чиновника.

На тлі нещодавнього сплеску бойових дій багато військових аналітиків вважають, що довгоочікуваний російський наступ уже почався і посилюватиметься в міру наближення першої річниці вторгнення.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

За оцінками українських чиновників, кількість російських військ усередині країни перевищила позначку 300 000 осіб після нещодавніх мобілізаційних зусиль, які почалися у вересні минулого року.

Військові аналітики вважають, що ця цифра може бути трохи нижчою, але навіть за консервативними оцінками, кількість російських військових в Україні є значно більшою, ніж армія, яку президент Росії Володимир Путін використав для вторгнення в Україну в лютому минулого року. При цьому російські сили сконцентровані на сході України.

«Ми очікуємо у найближчі 10 днів нового, потужного вторгнення», – сказав Foreign Policy український військовий чиновник.

У минулі вихідні міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що очікує на сплеск російських операцій у зв’язку з майбутньою річницею вторгнення 24 лютого.

  • 445
  • 09.02.2023 08:10

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода