Російські війська перехопили ініціативу у війні та почали наступ

Читати цю новину російською мовою
Російські війська перехопили ініціативу у війні та почали наступ

Росія пішла у вирішальний наступ вздовж лінії Сватово-Кремінна

Великий наступ російських військ почався на ділянці Сватово-Кремінна на кордоні Луганської та Харківської областей.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що російське військове командування, мабуть, повністю направило елементи кількох звичайних дивізій на вирішальні наступальні операції вздовж лінії Сватово-Кремінна.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

У наступі беруть участь частини кількох полків 144-ї та 3-ї мотострілкових дивізій (20-а загальновійськова армія, Західний військовий округ) за підтримки частин 76-ї повітряно-десантної дивізії та неуточнених частин Південного військового округу.

Вони наступають на всій ділянці Сватово-Кремінна, особливо на північний захід від Сватового – недалеко від Куп’янська та на захід від Кремінної.

Сам факт наступу говорить про те, що на цій ділянці російська армія перехопила ініціативу, втрачену у серпні минулого року. Однак те, що наступ почався, ще не означає, що він буде успішним. Після його кульмінації (тобто вичерпання накопичених резервів живої сили та техніки) Україна матиме можливість повернути ініціативу та розпочати контрнаступ, вважають експерти ISW.

Однак поки що російське угруповання ще не досягло максимально можливого темпу і задіяло не всі резерви – так, до бою ще не вступила 2-а мотострілецька дивізія 1-ї гвардійської танкової армії Західного військового округу, перекинута на Луганщину після переформування на території Білорусі в січні.

  • 961
  • 09.02.2023 08:25

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода