SpaceX унеможливила використання Україною інтернету Starlink для дронів

Читати цю новину російською мовою
SpaceX унеможливила використання Україною інтернету Starlink для дронів

В американській компанії вважають, що Україна використовує Starlink для наступальної зброї

Компанія Ілона Маска SpaceX вжила заходів, щоб унеможливити українським військовим використовувати супутниковий інтернет-сервіс Starlink для управління дронами під час війни з Росією.

Про це повідомило Reuters.

Супутниковий інтернет-сервіс SpaceX Starlink, який надав українським військовим широкосмуговий зв’язок для захисту від російських військових, “ніколи не призначався для використання як зброя”, заявила Ґвінн Шотвелл, президентка та головний операційний директор SpaceX під час конференції у Вашингтоні.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

“Однак українці використовували його таким чином, який був ненавмисним і не був частиною будь-якої угоди”, — сказала вона.

Пізніше у розмові з журналістами Шотвелл уточнила, що українські військові використали сервіс Starlink для керування дронами.

«Є речі, які ми можемо зробити, щоб обмежити їхні можливості, і ми вже зробили», – сказала вона, маючи на увазі використання Starlink з дронами.

За словами Шотвелл, використання Starlink з дронами виходить за рамки угоди SpaceX з українським урядом, додавши, що контракт призначений для гуманітарних цілей, таких як надання широкосмугового доступу до Інтернету лікарням, банкам та сім’ям, які постраждали від вторгнення Росії.

“Ми знаємо, що військові використовують їх для зв’язку, і це нормально. Але ми ніколи не хотіли, щоб вони використовували його з наступальною метою”, — сказала вона.

  • 109
  • 09.02.2023 09:54

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода