Понад 20 російських генералів загинуло за неповний рік війни в Україні

Читати цю новину російською мовою
Понад 20 російських генералів загинуло за неповний рік війни в Україні
За час бойових дій в Україні загинуло понад 20 російських генералів, що є дуже високим показником.

Про це повідомило Nikkei Asia з посиланням на японську розвідку, яка засновує свої висновки на розвідданих, зібраних у співпраці зі США та Європою.

Цей показник є «неймовірно високим», сказав генерал у відставці Кіофумі Івата, колишній начальник штабу Сухопутних сил самооборони Японії. У США, наприклад, майже не було бойових смертей офіцерів у такому високому званні.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Вважається, що Україна змогла вичислити цих командирів, відстежуючи сигнали мобільних телефонів – метод зв’язку, який російські війська змушені були використовувати через радіоелектронну боротьбу на фронті. З того часу Москва заборонила використання цих пристроїв.

Івата пояснює надзвичайно велику кількість убитих генералів перевагою українських військових у кібервійні, що дозволяє Києву дізнатися про їхнє місце розташування, а також тактикою Росії щодо відправлення генералів у поле.

«Смерть генерала послаблює бойовий дух військ», – сказав він.

Високопоставлений співробітник японської розвідки озвучив ще одну причину.

«У двох східних регіонах можуть бути інформатори, які дають інформацію Україні», – сказав чиновник, маючи на увазі Донецьку та Луганську області, більша частина яких контролюється Росією.

  • 93
  • 09.02.2023 10:13

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода