Іран передав Росії нові бойові безпілотники дальнього радіусу дії

Читати цю новину російською мовою
Іран передав Росії нові бойові безпілотники дальнього радіусу дії

Іран поставив Росії дрони, що випускають ракети та повертаються на базу

Іран відправив до Росії удосконалені бойові безпілотники великої дальності для використання у війні з Україною.

Про це повідомило The Guardian.

Для передачі зброї Іран використовував кораблі та державну авіакомпанію.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Видання зазначило, що щонайменше 18 безпілотників було доставлено військово-морському флоту РФ після спеціального візиту російських офіцерів і технічних фахівців до Тегерана в листопаді, де їм продемонстрували весь спектр іранських технологій.

З цієї нагоди російська делегація у складі 10 осіб обрала шість безпілотників Mohajer-6, які мають дальність польоту близько 200 км і несуть по дві ракети під кожним крилом, а також 12 безпілотників Shahed 191 та 129, які також можуть нести ракети класу “повітря-земля».

За словами джерел видання, більшість відправлених до Росії безпілотників було таємно підібрано іранським судном з бази на узбережжі Каспійського моря, а потім перекинуто в море на катер російського ВМФ. Інші були відправлені державною іранською авіакомпанією.

На відміну від більш відомих безпілотників Shahed 131 і 136, які активно використовувалися Росією як дрони-камікадзе, нові БПЛА, що високолетять, призначені для доставки бомб і повернення на базу в цілості.

Торішнього серпня офіційні особи США заявили, що у червні Іран почав демонструвати Росії безпілотники Shahed 191 і 129, і припустили, що Тегеран продасть їх Москві.

Іран також відправив техніків до Москви, щоб допомогти ввести дрони в експлуатацію. Джерела видання повідомили, що всього 54 фахівці з Ірану працювали в Росії, оскільки на кожен безпілотник припадало по три фахівці.

  • 388
  • 13.02.2023 08:46

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода