Лукашенко назвав умову участі Білорусі у війні в Україні

Читати цю новину російською мовою
Лукашенко назвав умову участі Білорусі у війні в Україні

Лукашенко провів зустріч з журналістами

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що припускає участь у війні разом із росіянами у разі агресії проти країни.

Про це повідомила його пресслужба.

«Я готовий разом із росіянами воювати з території Білорусі лише в одному поки що випадку: якщо звідти хоч один солдат прийде на територію Білорусі вбивати моїх людей. Якщо вони зроблять агресію проти Білорусі, відповідь буде найжорстокішою. І війна набуде зовсім іншого характеру», – сказав білоруський диктатор.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Також він нагадав, що ще до початку широкомасштабного російського вторгнення по території Білорусі з боку України нібито готувався удар ракетними системами залпового вогню.

«Це були навмисні дії української сторони. Не знаю тільки, навіщо це треба було. Вони в перші хвилини зазнали удару з території Білорусі. Це було за кілька хвилин – вранці перед початком спеціальної військової операції», – сказав Лукашенко.

Крім того, він додав, що насправді жодного російського вторгнення в Україну нібито не було.

«Ви кажете – «вторгнення». А я вважаю, що не вторгнення. Це не вторгнення. Українська влада сама спровокувала цю операцію… Все було націлено, починаючи з Мінських угод, щоб розв’язати війну. Ніякого вторгнення не було. Я вважаю, це захист інтересів Росії та тих людей, які там жили – російських людей», – сумбурно пояснив самопроголошений.

  • 188
  • 16.02.2023 11:15

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода