Росія вирішила масово застосовувати авіацію в Україні: передбачають великі втрати

Читати цю новину російською мовою
Росія вирішила масово застосовувати авіацію в Україні: передбачають великі втрати
Російські військові вирішили масово застосовувати авіацію в Україні, оскільки в цьому мають незаперечну перевагу над ЗСУ.

Про це розповіло російське видання “Важные истории” з посиланням на джерело, близьке до Міноборони РФ.

За його словами, раніше росіяни берегли авіацію і практично не давали їй залітати до зони дії української ППО. Тепер вирішили змінити тактику.

Співрозмовник видання вважає, що літаки і вертольоти «масиво збиватимуть», але вони все одно створять проблему для ЗСУ.

Financial Times із посиланням на джерела 14 лютого написала, що Росія перебазує бойові літаки та вертольоти до кордону з Україною, щоб використати їх для підтримки наступу. За словами високопоставленого американського політика, на одній із нещодавніх зустрічей з представниками союзників України міністр оборони США Ллойд Остін сказав, що російська авіація, як і раніше, становить серйозну загрозу.

«Російські наземні сили дуже виснажені, це головний показник того, що вони почнуть використовувати авіацію», – сказав співрозмовник FT.

При цьому на прес-конференції 14 лютого Остін сказав, що в США не бачать ознак підготовки «масованої повітряної атаки» Росією. Водночас міністр зазначив, що Росія має значну кількість авіації, а засобів ППО у ВСУ поки що недостатньо.

За інформацією FT з посиланням на урядовця НАТО, після початку війни Росія зберегла близько 80% своєї авіації. У свіжому зведенні британської розвідки від 16 лютого йдеться, що російські Повітряно-космічні сили (ВКС) зараз мають близько 1500 бойових машин, а втрати за час війни склали близько 130 одиниць.

  • 859
  • 16.02.2023 16:53

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода