Глава МЗС Білорусі Макей покінчив життя самогубством, – ЗМІ

Читати цю новину російською мовою
Глава МЗС Білорусі Макей покінчив життя самогубством, – ЗМІ
У листопаді минулого року міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей наклав на себе руки.

Про це повідомило білоруське опозиційне видання «Наша Ніва» з посиланням на чотири незалежні джерела у сфері медицини та державного управління.

Видання нагадало, що державне агентство БЕЛТА у своєму повідомленні від 26 листопада не вказало причину смерті Макея.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

За інформацією “Нашої Ніви”, до рішення про самогубство Макея могли призвести різні чинники, але не повідомляє подробиць, посилаючись на етичні міркування.

Останніми роками життя міністр переживав як політичні, так і особисті труднощі. Його друзі стверджують, що він страждав через крах курсу, який проводив, і часто почував себе непотрібним і недоречним.

Глава МЗС також стикався з відсутністю уваги до себе останнім часом, що було дуже чутливим для нього. Крім того, Макей знав, що адміністрація самопроголошеного президента Олександра Лукашенка шукала кандидатів на його місце.

За словами одного з колег Макея, це не означало, що його приберуть завтра, але він розумів, що високе становище добігає кінця, і більше не бачив для себе перспектив. Крім того, міністр мав проблеми в сім’ї.

У день смерті Макей повернувся додому один, тоді як його дружина Віра Полякова та молодший син залишилися в іншій квартирі. Першим, хто виявив його тіло, був старший син Полякової, який приїхав до Дроздів після невдалих спроб зв’язатися із родичем по телефону.

Важливо, що співрозмовники «Нашої Ніви» не бачать ознаки вбивства, замаскованого під самогубство.

Видання закінчує свій матеріал цитатою Макея, пов’язуючи її з конфліктом в Україні. «Я не пам’ятаю, хто це сказав, але якщо тебе збираються страчувати, то краще стратити за вірність, ніж за зраду», – заявив Макей 1 квітня 2022 року, «коли стало ясно, що план Росії щодо захоплення України провалився».

  • 524
  • 19.02.2023 18:43

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода