Росіяни стягують війська в Запорізькій області: можливий наступ на Оріхів

Читати цю новину російською мовою
Росіяни стягують війська в Запорізькій області: можливий наступ на Оріхів

Росія стягує війська для наступу на Оріхів

Російські окупаційні війська стягують у Запорізькій області додаткові сили та засоби з їхньою концентрацією у напрямку Оріхова.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

“Вже можна говорити про концентрацію у районі Оріхова понад 10 БТГр. Основні локації для наступу – Роботино, П’ятихатки та Новопокровка. До 24 лютого вони зможуть сконцентрувати з цих напрямків до 15 і більше БТГр і, судячи з руху, продовжать”, – зазначив він.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Коваленко вважає, що командування окупантів зробило висновки з «вугледарської бійні», вирішивши наситити фронт у Оріхова. На його думку, це вийшло у пропорції 3-4 БТГр на кілометр.

“Висновок командування РОВ виявився до примітивного простий – функціонал середньостатистичної російської БТГр у наступі не витягує навіть кілометра фронту. Значить потрібно більше зіккуратів! Кхм… БТГр на кілометр фронту”, – пояснив експерт задум російського командування.

При цьому він висловив великі сумніви, що росіяни зможуть зробити масштабний наступ.

Наступ у Запорізькій області вузьким фронтом оголює тили, резерву для затяжного наступу немає. Матеріально-технічне забезпечення наступу почне падати вже на 3-5 день інтенсифікації бойових дій

На думку Коваленка, Оріхов цілком може стати для російської армії черговим Вугледаром, але затяжнішим. Він вважає, що ресурсу окупантам вистачить приблизно на три тижні “активних рефлексій, з поступальним згасанням”.

“Ресурс виснажений, тили ослаблені, МТЗ рветься швами, система управління починає давати збій… Чим може завершитися історія з таким сценарієм? Думаю, відповідь і так очевидна”, – резюмував експерт.

  • 1066
  • 20.02.2023 08:23

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода