США попередили Москву про візит Байдена до Києва

Читати цю новину російською мовою
США попередили Москву про візит Байдена до Києва

США попередили РФ про візит Байдена за кілька годин

Перед візитом президента США Джо Байдена до Києва відбувалися контакти американців з російською стороною «для забезпечення деконфліктизації».

Про це повідомило Associated Press.

Видання зазначило, що візит ознаменував собою рідкісний випадок, коли президент США вирушив у зону конфлікту, де США чи їхні союзники не мали контролю за повітряним простором.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Білий дім не став вдаватися до подробиць, зазначивши, що «базове спілкування з росіянами сталося для забезпечення деконфліктизації» незадовго до приїзду Байдена. Його метою було уникнути будь-якого прорахунку, який міг би призвести до прямого конфлікту двох ядерних держав.

Американські військові не мають присутності в Україні, окрім невеликого загону морських піхотинців, які охороняють посольство у Києві, що робить візит Байдена складнішим, ніж інші недавні візити попередніх лідерів США до зон військових дій.

Поки Байден перебував в Україні, американські літаки спостереження, у тому числі бортовий радар E-3 Sentry та літак RC-135W Rivet Joint, стежили за Києвом із польського повітряного простору.

Під час візиту Байдена до Києва в Україні було оголошено повітряну тривогу. З Михайлівського собору в столиці України Байден, Зеленський та ті, хто їх супроводжував, виходили під звуки сирен.

  • 290
  • 20.02.2023 15:04

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода