Головний дипломат Китаю Ван І збирається до Путіна: що відомо

Читати цю новину російською мовою
Головний дипломат Китаю Ван І збирається до Путіна: що відомо

Ван І завершить у Москві свій європейський тур

Керівник Офісу закордонних справ ЦК Компартії Китаю Ван І має відвідати Москву найближчим часом і, можливо, зустрітись із президентом Володимиром Путіним.

Про це повідомило Reuters. Візит відбудеться на тлі стурбованості Сполученими Штатами щодо можливого рішення Пекіна щодо постачання зброї до Росії.

Видання зазначило, що таке рішення може призвести до потенційної ескалації війни в Україні у конфронтацію між Росією та Китаєм з одного боку, та Україною та очолюваним США військовим альянсом НАТО, з іншого.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Ван І запропонував європейським країнам «спокійно подумати» про те, як закінчити війну, і сказав, що Пекін висуне «позицію Китаю щодо політичного врегулювання української кризи».

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков підтвердив запланований візит Вана до Москви, але не назвав дату поїздки.

«Ми не виключаємо зустрічі між паном Ваном та президентом Путіним. Порядок денний зрозумілий і дуже великий, тому є про що поговорити», — сказав Пєсков журналістам.

Дипломатичне джерело, яке говорило на умовах анонімності, раніше повідомило Reuters, що Ван очікується в Москві найближчим часом і обговорить китайські ідеї щодо політичного врегулювання українського конфлікту, а також двосторонні питання.

Головний китайський дипломат, виступаючи у понеділок у Будапешті, сказав, що Китай готовий працювати з Угорщиною та іншими країнами, щоб покласти край військовим діям.

  • 494
  • 20.02.2023 17:15

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода