Білорусь заявила про прямі загрози військової безпеки

Читати цю новину російською мовою
Білорусь заявила про прямі загрози військової безпеки

Ревенко заявив про військову небезпеку з боку США і НАТО

Міжнародна ситуація навколо Білорусі характеризується як кризова і передбачає нібито наявність прямих загроз воєнній безпеці країни.

Як повідомило БЕЛТА, про це заявив помічник міністра оборони з питань міжнародного військового співробітництва Валерій Ревенко.

«Насамперед ці загрози пов’язані з прискореною масштабною мілітаризацією європейського континенту та поступовим нарощуванням поблизу наших кордонів іноземної військової присутності», – пояснив він.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

За словами Ревенка, у Європі на постійній основі дислокується понад 60 тис. військовослужбовців США, які оснащені сучасним ударним озброєнням, а також близько 34 тис. солдатів НАТО в рамках так званого «посилення східного флангу альянсу» та операцій й місій у Східній Європі, що проводяться. З них 22 тис. зосереджено на теренах Польщі та країн Балтії.

«По суті, сформовані умови, за яких на основі вже розгорнутих військових частин та підрозділів об’єднаних збройних сил НАТО у найкоротші терміни можуть бути створені ударні угруповання військ для їхнього застосування на білоруському напрямку», – сказав помічник міністра.

  • 1636
  • 21.02.2023 11:10

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода